Dagopvang & Logeeropvang

Dagopvang & Logeeropvang

Waarom dagopvang of logeeropvang?

Kinderen met uiteenlopende problematieken, in de leeftijd van 4 t/m ongeveer 18 jaar, komen naar de Barrage om samen met andere kinderen een plezierige dag te beleven. Het thuisfront wordt hierdoor ontlast in de wetenschap dat wij de zorg tijdelijk overnemen.

Het buitenleven staat centraal

Het buitenleven staat centraal op De Barrage. Wij ondernemen samen met de kinderen veel buitenactiviteiten. Denk hierbij aan het voeren van de geitjes in de dierenweide, paardrijden in de buitenbak, skelteren op het verkeersplein, voetballen op het voetbalveld, zaadjes zaaien in de moestuin en trampolinespringen in de speeltuin. Ons grote terrein biedt vele mogelijkheden in onder andere sport- en spelactiviteiten en dierverzorging. Op een regenachtige dag maken we gebruik van onze grote binnenbak waar we samen een estafetteparcours maken of een hut bouwen. Ook samen iets bakken, knutselen of een spelletje spelen doen we graag. Het samen zijn met andere kinderen vinden wij belangrijk. Of we nou samen een potje staan te voetballen of we zitten naast elkaar op de schommels, het kan allemaal.

Waar letten wij op bij dagopvang of logeeropvang?

Zelfredzaam stimuleren

Bij De Barrage stimuleren wij de kinderen spelenderwijs in het vergroten van hun sociale zelfredzaamheid en brengen wij ze samen met andere kinderen met dezelfde interesses. Ze leren contact te maken met anderen, samen te spelen, grenzen te leren herkennen en te durven aangeven en hulp te vragen. Kinderen worden in een groepje ingedeeld op basis van hun ontwikkelingsleeftijd en interesses. Zij maken samen met de begeleider een programma voor de dag. Hierin zijn een aantal vaste, terugkerende, activiteiten, maar leren de kinderen ook zelf aan te geven wat ze leuk vinden om te doen.

Veel besproken onderwerpen:

Vakantieperiodes

In vakantieperioden organiseren wij regelmatig verschillende themadagen. Denk hierbij aan een sportdag, een verkleedfeest, een boerderij dag en een paardendag. In de zomervakantie hebben we een paardenkamp op onze eigen locatie waarbij we in het weiland, tussen de paarden, gaan kamperen. Ook hebben we een survivalkamp op een externe locatie waarbij we vlotten gaan maken, hout verzamelen voor ons kampvuur en samenwerken om over het klimparcours te komen.

Flexibele opvang

De Barrage biedt dagopvang aan in weekenden, vakanties en doordeweeks na schooltijd. De logeeropvang bieden wij in weekenden en vakanties aan, verspreid over twee locaties. Een dag opvang op De Barrage is van 09.30 tot 16.30 uur. Er zijn mogelijkheden om dit uit te breiden tot na het avondeten, wij denken hierin graag met u mee. Weekenden logeren zijn van vrijdag 16.30 tot en met zondag 16.30 uur. Ook hierin zijn mogelijkheden om aanpassingen te maken in tijd.

Financiën/verwijzers

Cliënten voor ambulante begeleiding worden naar ons doorverwezen via de sociale teams van de gemeente. In geval van een persoons gebonden budget (PGB) kunnen ouders/verzorgers telefonisch of via de website aanmelden.

Wij hebben contractafspraken over de inzet van ambulante begeleiding met de volgende zorgregio: Lekstroom, Zuidoost Utrecht en Spoor030

Heb je nog vragen over Dagopvang of Logeeropvang?

Wilt u graag wat meer weten over De Barrage of een kijkje komen nemen? Neem dan contact op met de manager Dag- en logeeropvang, Leanne Odijk via planning@debarrage.nl of 06 13 12 22 85.

Aanmelden voor Dagopvang of Logeeropvang

Vrijblijvend aanvragen, we nemen eerst contact met je op.

  Wij weten graag met wie we te maken hebben!
  Het is voor de eventuele aanvraag belangrijk om te weten hoe oud uw kind is.
  Uiteraard nemen wij graag contact op, dat doen wij het liefste persoonlijk door een telefoontje.
  De bevestiging en kopie van de gegevens komen naar dit email adres.
  Onder welke financiering wilt u uw kind aanmelden? Heeft u nog geen idee welke financiering uw kind krijgt, neem dan gerust contact met ons op.
  PGB jeudgwetPGB wlzZIN jeugdwet
  Wij hebben met enkele gemeente een zorg-contract, voordat wij een aanvraag in behandeling kunnen nemen is het dus belangrijk om te weten in welke gemeente u woont.
  Heeft u nog opmerkingen of vragen dan kunt u deze hier kwijt.