Wonen

Wonen

Wonen op de Barrage, een veilige plek waar je jezelf mag en kan zijn.

De Barrage biedt plek aan jongeren vanaf 10 jaar. Veelal hebben de jongeren die bij ons komen wonen een complexe tijd. Op de Barrage, een voormalige boerderij, wonen gemiddeld 10 jongeren. Er zijn gezamenlijke woonruimtes, keukens en diverse douche/toiletgedeeltes. Elk kind heeft een eigen slaapkamer. De woonkinderen wonen 7 dagen per week bij ons. In de weekenden logeren er maximaal vier logeerkinderen.

Het begeleidingsteam wonen

Elke jongere heeft een persoonlijk begeleider. Deze onderhoud het contact met ouders/vertegenwoordigers, school, eventueel therapeut, en andere betrokkenen. Daarnaast is de persoonlijk begeleider verantwoordelijk voor het zogenaamde persoonlijk plan waarin o.a. de doelen staan beschreven.Het team bestaat uit enorm betrokken begeleiders met oog voor de jongeren. De kracht van team wonen is dat zij naast de jongeren gaan staan en het met ze samen willen doen. Ze staan voor de jongeren klaar, ook als het niet goed gaat. Als we vastlopen kijken we met elkaar naar wat we in ons begeleiding anders kunnen doen om weer beweging te krijgen. Professionele nabijheid en korte lijnen is wat we kunnen bieden.  In het team wonen is ook een gedragsdeskundige en een manager wonen betrokken ter ondersteuning aan de jongeren en begeleiders.

Waar letten wij op bij Wonen op De Barrage?

Structuur

Elke jongere die bij ons woont heeft een eigen dag invulling in de vorm van school of dagbesteding. In de ochtend helpt de begeleider met opstaan en dagplanning zodat ze op tijd de deur uit kunnen. Bij terugkomst op de Barrage, na schooltijd of dagbesteding worden ze opgevangen door de begeleiding. Samen met de jongeren creëren wij een zo huiselijk mogelijke omgeving met balans tussen tijd voor jezelf en tijd/ruimte om iets samen te doen binnen de woongroep. Doel is gezelligheid en met elkaar ervaringen opdoen.

Voorbereiding op de toekomst

Op de Barrage willen wij de jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst, het leven na de barrage. Wij leren hun praktische vaardigheden, denk hierbij aan het wassen van hun eigen kleding en beddengoed, boodschappen doen, gezamenlijk koken en opruimen van de tafel en het netjes houden van de eigen slaapkamer.

We streven dat elke jongere iets voor zichzelf heeft buiten de Barrage. De één heeft een bijbaantje, de ander zit op sport. Voor sommige jongeren is een activiteit buiten het terrein nog een stap te ver en richten we ons eerst op activiteiten op het terrein. Sommige houden van fietsen, anderen zijn graag met de dieren bezig. Maar ook vissen, kanoën en spelen behoort tot de mogelijkheden.

Veel besproken onderwerpen:

Wachtlijst

Het is fijn om te merken dat er veel vraag is naar een plek op De Barrage. Gezien deze vraag houden wij een wachtlijst aan. Deze kunt u hier bekijken.

Aanmelden

Jongeren aanmelden voor wonen gebeurt via de sociale teams van de gemeente of zorgkantoor.

Voor meer informatie kijk op de contactpagina

Gezonde voeding
  • Het ontbijt is zoveel mogelijk gezamenlijk
  • Zelf geraapte eitjes
  • Elk kind maakt zijn eigen lunch voor school
  • De woonkinderen koken en eten gezamenlijk
  • Indien voorradig, fruit van de eigen boomgaard
  • Vaak met groente uit eigen moestuin
Welke dieren zijn er op de Barrage

Onze dieren zijn te zien door hier te klikken