Wonen op de Barrage

Wonen

Wonen op de Barrage, een veilige plek waar je jezelf mag en kan zijn.

Veelal hebben de jongeren die bij ons komen wonen een pittige tijd achter de rug. Denk aan verhuizingen van woonplek, wisselingen van scholen of andere moeilijke situaties. Ze komen natuurlijk niet voor niets bij de Barrage wonen. Daarom geven wij deze jongeren de tijd om bij ons te wennen, tot rust te komen, te genieten van het buiten zijn en de dieren. We richten ons eerst op het vertrouwd raken aan de omgeving, mensen en begeleiders. Dat kost tijd en dat mag!

Wonen doe je niet alleen.

Op de Barrage, een voormalige boerderij, wonen gemiddeld 12 jongeren. Er zijn gezamenlijke woonruimtes, keukens en diverse douche/toiletgedeeltes. Elk kind heeft een eigen slaapkamer met een kleurenpalet die is afgestemd met de vaste bewoner, zodat het hun eigen plekje is. Er zijn twee woonruimtes, het Uilennest en het Ooievaarsnest zodat het nooit te druk is.

Een aantal van de woonkinderen wonen 7 dagen per week bij ons terwijl anderen het weekend naar huis gaan.  In de weekenden worden de lege kamers gevuld door logeerkinderen. Sommige jongeren inden dit erg gezellig omdat er meer leeftijdsgenoten zijn met wie ze vriendschap kunnen aangaan.

Het begeleidingsteam wonen

Elke jongere heeft een persoonlijk begeleider. Deze onderhoud het contact met ouders/vertegenwoordigers, school, eventueel therapeut, en andere betrokkenen. Daarnaast is de persoonlijk begeleider verantwoordelijk voor het zogenaamde persoonlijk plan waarin o.a. de doelen staan beschreven.

Het team bestaat uit enorm betrokken begeleiders met oog voor de jongeren. De kracht van team wonen is dat zij naast de jongeren gaan staan en het met ze samen willen doen. Ze staan voor de jongeren klaar, ook als het niet goed gaat. Als we vastlopen kijken we met elkaar naar wat we in ons begeleiding anders kunnen doen om weer beweging te krijgen. Professionele nabijheid en korte lijnen is wat we kunnen bieden.  In het team wonen is ook een gedragsdeskundige en een manager wonen betrokken ter ondersteuning aan de jongeren en begeleiders.

Waar letten wij op bij Wonen op De Barrage?

Structuur

Elke jongere die bij ons woont heeft een eigen dag invulling in de vorm van school of dagbesteding. In de ochtend helpt de begeleider met opstaan en dagplanning zodat ze op tijd de deur uit kunnen. Bij terugkomst op de Barrage, na schooltijd of dagbesteding worden ze opgevangen door de begeleiding. Samen met de jongeren creëren wij een zo huiselijk mogelijke omgeving met balans tussen tijd voor jezelf en tijd/ruimte om iets samen te doen binnen de woongroep. Doel is gezelligheid en met elkaar ervaringen opdoen.

Voorbereiding op de toekomst

Op de Barrage willen wij de jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst, het leven na de barrage. Wij leren hun praktische vaardigheden, denk hierbij aan het wassen van hun eigen kleding en beddengoed, boodschappen doen, gezamenlijk koken en opruimen van de tafel en het netjes houden van de eigen slaapkamer.

We streven dat elke jongere iets voor zichzelf heeft buiten de Barrage. De één heeft een bijbaantje, de ander zit op sport. Voor sommige jongeren is een activiteit buiten het terrein nog een stap te ver en richten we ons eerst op activiteiten op het terrein. Sommige houden van fietsen, anderen zijn graag met de dieren bezig. Maar ook vissen, kanoën en spelen behoort tot de mogelijkheden

Veel besproken onderwerpen:

Eten en drinken
 • Het ontbijt is zoveel mogelijk gezamenlijk
 • Elk kind maakt zijn eigen lunch voor school
 • De woonkinderen koken en eten gezamenlijk
 • Vaak met groente uit eigen moestuin
Financiering

Cliënten voor wonen en deeltijd wonen worden naar ons doorverwezen via de sociale teams van de gemeente. In geval van een persoons gebonden budget (PGB) kunnen ouders/verzorgers telefonisch of via de website aanmelden. Wij hebben contractafspraken over de inzet van ambulante begeleiding met de volgende zorgregio: Lekstroom, Zuidoost Utrecht en Spoor030.

Welke dieren zijn er op de Barrage

Onze dieren zijn te zien door hier te klikken

Heeft u nog vragen over wonen op de Barrage?

Zijn er nog vragen, wensen of wilt u contact?  Neem dan contact op met de zorgmanager, Anita van Os T: 0343-563133   E: avanos@debarrage.nl

Aanmelden voor wonen op de Barrage

Vrijblijvend aanvragen, we nemen eerst contact met u op.

  Wij weten graag met wie we te maken hebben!

  Het is voor de eventuele aanvraag belangrijk om te weten hoe oud uw kind is.

  Uiteraard nemen wij graag contact op, dat doen wij het liefste persoonlijk door een telefoontje.

  De bevestiging en kopie van de gegevens komen naar dit email adres.

  Onder welke financiering wilt u uw kind aanmelden? Heeft u nog geen idee welke financiering uw kind krijgt, neem dan gerust contact met ons op.

  PGB jeudgwetPGB wlzZIN jeugdwet

  Wij hebben met enkele gemeente een zorg-contract, voordat wij een aanvraag in behandeling kunnen nemen is het dus belangrijk om te weten in welke gemeente u woont.

  Heeft u nog opmerkingen of vragen dan kunt u deze hier kwijt.